HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
05.11.2023 A tým - zápas

S Hostivaří jsme na body nakonec nedosáhli

V sobotním utkání s lídrem soutěže jsme dlouho vedli vyrovnanou partii. Ke konci zápasu jsme sahali po vyrovnání, ale nakonec nás zradily naše přesilovky a na body jsme nedosáhli.

O víkendu se u nás doma odehrálo po 2 týdnech další utkání. Tentokrát k nám zavítal soupeř z Hostivaře, který okupuje momentálně první místo tabulky. O tom, kdo je favorit zápasu nemohla být řeč. I přesto jsme však dokázali odehrát vyrovnané utkání, kde nás možné body stála nekázeň a hrubé chyby v našich přesilových hrách.

Do první třetiny jsme jako klasicky vstoupili zvolna a soupeř byl na začátku hry jasně lepší. Byl rychlejší, přesnější a mnohem nebezpečnější. Jak už to u nás bývá zvykem, tak začátky zápasů máme slabé. Navíc jsme se nechali hned v úvodu hry vyloučit a dopřáli tak soupeři k tomu všemu početní výhodu. To vyústilo v poměrně rychlou branku hostů, kteří se ve 3. minutě zápasu ujali vedení. To však jakoby Piráty probudilo a jejich hra se začala postupně zvedat. I na druhé straně došlo k vyloučení a my tak dostali šanci v početní výhodě soupeři odpovědět. Netrvalo dlouho a odpověď na Hostivařskou lavičku odeslal hradecký kanonýr Josef Šimůnek, čímž vyrovnal skóre na 1:1. Hosté se však s nerozhodným výsledkem nespokojili a do konce třetiny dokázali opět odskočit na rozdíl jedné branky.

Do druhé třetiny jsme vstoupili s jednobrankovým mankem. To však velmi rychle narostlo, kdy se po pouhých 34 vteřinách druhé třetiny prosadil Čejka a soupeř opět slavil. I přes dvougólové manko však převaha hostu z první třetiny byla jakoby ta tam. Hru jsme dokázali vyrovnat a soupeř rozhodně neměl nic zadarmo. Na obou stranách se promítlo pár nebezpečných šancí, ale ruce nad hlavu zvedal opět jen tým hostů, kdy našim Pirátům odskočil už na rozdíl 3 gólů. Zdálo se, že si tento náskok už takto zkušený tým dokáže pohlídat. Opak byl ale pravdou. Naši borci se odmítali vzdát a zanedlouho přišel s odpovědí Lukáš Černý, který spolu s Danem Černým zakončil bratrskou souhru gólem a snížil tak náskok hostí. Toto povzbuzení však rychle vyprchalo, když jsme se zbytečně nechali 2x po sobě vyloučit a ukrojili si tak cenné 4 minuty, které jsme mohli strávit okupováním soupeřovy branky. Místo toho jsme však byli nuceni bránit vším usílím tu naši, aby se nám soupeř opět nevzdálil. Ovšem během těchto oslabení za naši obranu v čele s Bryknerem neprošel žádny soupeřův pokus. Zde nutno podoknout, že Brykner odvedl skvělou práci při rovnání své klece, jelikož nám právě branková konstrukce několikrát pomohla. Výbornou šanci měl na konci třetiny Štěpán Palán, kdy se po chybně vyhodnocené rozehře brankáře Štourala zmocnil míčku a mezi ním a brankou stál jen jeden soupeřící obránce. Ke vší smůle však jeho střelu zablokovala právě úzká hůl téhož obránce. Do šaten jsme tak šli s dvougólovou ztrátou.

Třetí třetinu jsme bohužel hned začínali v oslabení, když se hloupě nechal vyloučit Petr Šimek za nesportovní chování po skončení 2. třetiny. I toto oslabení jsme dokázali ustát a hned po jeho skončení se míčku ujal Jan Bacovský a dovezl ho až tam, kam patří, a to za záda brankáře Štourala. Rázem zde byl zápas o rozdílu jedné branky a oba týmy cítily, že vyrovnání je na spadnutí. Bohužel přehnaná snaha vyrovnat vedla k dalšímu faulu, což nás zbrzdilo ve splnění naší mise. Ani zde jsme však nedovolili soupeři skórovat a po skončení oslabení několikrát zahrozili. Velkou příležitost na vyrovnání jsme dostali v půli třetiny v podobě přesilové hry. Ta se nám však stala osudná. Místo aby jsme ji využili ke srovnání, tak jsme po chybách propadli a dovolili soupeři ve vlastním oslabení odskočit opět na rozdíl 2 branek. Stejný průběh měla i naše další přesilová hra, kde po trestuhodné ztrátě míčku při založení útoku utekl úplně osamocený Lehner a přidal tak další branku ve vlastním oslabení. V tuto chvíli všechny naděje Pirátů pohasly, protože rozdíl byl krátce před koncem opět tříbrankový. Při hře bez brankáře pak na konečný stav 6:4 korigoval svým gólem Lukáš Černý.


Na hodnocení zápasu jsme se zeptali Štěpána Palána, který se po více jak měsíčním zranění opět vrátil do sestavy Áčka:

Stál proti nám 1. celek extraligy, takže z tohoto pohledu výsledek nevypadá špatně. Ale vzhledem k průběhu utkání, si myslím, že jsme mohli brát body, což jsme samozřejmě chtěli i před zápasem. Do začátku utkání jsme podle mě nevstoupili úplně ideálně, soupeř na nás vlétl, ale naštěstí se nám podařilo ustát prvotní nápor soupeře. Po první třetině jsme si řekli, že musíme zlepšit hlavně přístup k samotnému utkání. Ve druhé třetině jsme se nechali hned několikrát zbytečně vyloučit, což zásadně ovlivnilo průběh této části. Na konci třetiny jsem měl na hokejce kontaktní branku, kdybych proměnil, můžeme jen spekulovat, jak by se zápas vyvíjel dále. Ve 3. třetině jsme hned ze začátku snížili, ovšem soupeř opět odskočil na rozdíl třech branek. Poté už přišel náš závěrečný tlak, ze kterého jsme vytěžili pouze jednu branku, jelikož předešlá nebyla uznána. Je to škoda, protože jsme neproměnili spoustu tutových šancí. Teď už nám nezbývá nic jiného, než hodit výsledek za hlavu a soustředit se na příští zápas v Letohradě."


Sestava: Brykner, Vrkoslav - Šimek, Šimůnek, Černý D., Hrubý, Černý L., Bacovský, Jičínský, Síla, Paukrt, Dvořáček - Jiřík, Škoda, Palán, Zeman V., Zeman J., Kašpar, Vaněk

Góly: 6’ Šimůnek (Černý D., Jiřík), 24’ Černý L. (Černý D.), 33’ Bacovský, 44’ Černý L (Jiřík, Šimůnek)

Vyloučení: 9:4

Střely: 27:37

Diváci: 45

Redakce

Partneři klubu