HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
31.05.2024 Mládež

Mladí piráti bojují v play-off

Závěrečné zápasy nadstavby zvládli obě naše mládežnické kategorie na výbornou. Nyní bojují dál ve vyřazovací části. Své zápasy měli na programu i Mladší žáci.

VÍKEND 25. - 26.5.

DOROST

Svěřenci trenéra Michala Kozy se utkali s Rebel Praha o bytí a nebytí v sezóně. Vítěz tohoto duelu si zajistil vstupenku do čtvrtfinále. Dorostenci nezačali zápas nejlépe a v čase 0:40 prohrávali 0:2. Do konce třetiny padly ještě dvě branky a Hradec šel do kabin za stavu 1:3. Piráti poté vsítili kontaktní gól na 2:3. Necelých pět minut před koncem zápasu vyrovnal Flechtner a v prodloužení rozhodl Zahálka. Hradec díky vítězství postupuje do čtvrtfinále Extraligy dorostu. Gratulujeme!


REBEL PRAHA - HRADEC 3:4p (3:1,0:1,0:1 - 0:1)
Branky Hradce: 8. a 48. Zahálka, 19. Vaněk, 41. Flechtner.
Sestava Hradce: Charvát (Novotný) - Kříž V, Čtvrtečka, Vaněk, Rejlová, Kupka, Koďousek, Bečička, Machaň, Vortel, Tichý, Duchač, Novák, Zamastil, Flechtner, Kovaříček, Zahálka, Suchan, Machaň.

Hradečtí dorostenci po výhře nad Rebel Praha postupili do čtvrtfinále.


STARŠÍ ŽÁCI

Starší žáci hostili v posledním zápase nadstavbové části Svítkov. Zápas, který se odehrával za slunečného sobotního dopoledne dopadl lépe pro Hradec. Svěřenci trenéra Vratislava Nováka porazili své rivaly 7:3 a nadstavbou projeli jak nůž máslem bez ztráty bod a skončili na krásném třetím místě. V zápase zazářili Saša Vortel a Matyáš Machaň, oba si připsali čtyři kanadské body. Po konci zápasu byl vyhlášen náš brankář Ondřej Charvát, který získal ocenění nejlepšího brankáře základní části ligy. Ondrovi gratulujeme!

HRADEC - SVÍTKOV 7:3 (2:0,1:1,4:2)
Branky Hradce: 1. a 32. Vortel, 8. Kania, 30. Machaň, 35. Flechtner, 44. Odl, 45. Duchač.
Sestava Hradce: Charvát - Odl, Čtvrtečka, Falta, Kříž M., Novotný, Novák, Rouha, Kania, Duchač, Lemfeld, Polívka, Flechtner, Vortel, Machaň, Bradáč.


MLADŠÍ ŽÁCI

Mladší žáci zajížděli k dalším zápasům do pardubického Svítkova. Zde se utkali se dvěma týmy, domácí Svítkov a Přelouč. S oběma celky naši mlaďáci prohráli. Utkání se hrála na 3x10 minut.


VÍKEND 1. - 2. 6

DOROST
Svěřenci trenéra Michala Kozy začali zápas na výbornou a v 7. minutě vedli 2:0. V 19. minutě bylo bohužel srovnáno, ale v minutě dvacáté šesté se ujali Piráti opět vedení a to díky brance Jana Zahálky, který vstřelil gól na 3:2 pro Hradec. Pro Hradec byly hodně nepříjemné poslední dvě minuty druhé periody. V této části Piráti inkasovali tři branky a Ústí vedlo 5:3 po druhé části. Ve třetí třetině domácí přidali ještě jednu branku a v prvním zápase zvítězili 6:3. Odvrátit konec sezóny se budou dorostenci snažit v sobotu 8. června. Případný 3. zápas je naplánován na neděli 9. června.

ÚSTÍ NAD LABEM - HRADEC 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
Branky Hradce: 1. Kupka, 7. Zamastil, 26. Zahálka
Sestava Hradce: Novotný - Kupka, Rejlová, Vaněk, Koďousek, Suchan, Bečička, Tichý, Zamastil, Zahálka


STARŠÍ ŽÁCI
Starší žáci měli o víkendu hodně napilno. V pražských Čimicích se uskutečnil kvalifikační turnaj, ze kterého dva nejlepší mančafty pojedou na finálový turnaj do Ústí nad Labem. Jak to dopadlo? Na výbornou! Svěřenci Vratislava Nováka a Nikolase Dlouhého si přivezli do Prahy formu z předchozích zápasů. V Čimicích si poradili se všemi soupeři a s 11 body postoupili z prvního místa. 1 bod jim sebrali Ježci z Heřmanova Městce. Hradečtí bojovali jeden za druhého a postupně poráželi Kladno, Heřmanův Městec, domácí Rebel a nakonec Písek. Hvězdou týmu a vlastně i turnaje byl náš brankář Ondřej Charvát. Který měl za celý turnaj výborná čísla. Zejména ve druhém zápase s Ježky. Tam chytil všech 46 střel a vychytal čisté konto.
Finálový turnaj se uskuteční od pátku 7.6. do neděle 9.6. Starší žáky můžete přijet podpořit na zimní stadion v Ústí nad Labem. V pátek se utkají s Hostivaří a v sobotu se Suchdolem.

ZÁPASY
HRADEC - Kladno 5:2
HRADEC - Heřmanův Městec 1:0n
HRADEC - Rebel Praha 3:1
HRADEC - Písek 7:1

Hradec skončil na již zmíněném prvním místě. Druhým postupujícím na finálový turnaj do Ústí nad Labem bylo Kladno.
V Ústí nad Labem se představí i Pardubice - Modrý tým, Jihlava, Suchdol a Hostivař.

Redakce

Partneři klubu