HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
16.10.2023 Mládež

Z vítězství se radovali jen starší žáci

V mládežnických kategoriích se radovali pouze starší žáci. Největším zklamáním byl zápas dorostenců, kteří ostudně prohráli s Pardubicemi.

O víkendu v půlce října byly na programu další zápasy mládežnických kategorií. Všechny mače, až na jeden, byly ve znamení derby. Dorostenci v extralize zavítali na hřiště stoprocentních Pardubic. Starší žáci přivítali na svém stadionu Svítkov a mladší žáci se představili doma se Svítkovem, s Pardubicemi a s Libercem.


Extraliga dorostu
Šestý zápas dorostenců se odehrál v nedalekých Pardubicích. Na zápas vycestovali v téměř plné sestavě. Kvůli zdravotním problémům chyběli gólman Ondra Charvát a útočník Pepa Flechtner. Po ostudném výkonu si odvážejí prohru 0:4. V zápase si piráti připsali jen 4 střely na branku, což je ostudné číslo a navíc ještě v derby. Hned v úvodu prvního dějství se prosadil pardubický Kupka. Jak začalo první dějství, tak začalo i to druhé. V 18. minutě poslal Pardubice do dvoubrankového vedení Doležal. Piráti pak měli šanci ke snížení stavu díky přesilové hře. Ta se jim nepodařila využít a přišel trest. Dvě vteřiny před druhou sirénou zvýšil náskok Pardubic na 3:0 Chýle. Ve 34. minutě zápasu pardubický Chýle vstřelil svůj druhý gól v zápase - 4:0. Do konce zápasu branka už nepadla a Pardubice tak zvítězily nad Hradcem 4:0.
PARDUBICE - HRADEC 4:0 (1:0,2:0,1:0)
Branky Hradce: -
Sestava Hradce: Novotný, Jančárek - Koďousek, Kříž V., Kupka, Bečička, Rejlová, Zamastil, Kovaříček, Zahálka, Vaněk, Duchač, Machaň, Novák, Svatoň, Pospíšil, Suchan, Tichý, Synek.
Dorostenci v dalším zápase Extraligy přivítají v neděli od 14:00h Sršně ze Svitav. Sérii proher za sebou se budou snažit přerušit a vyhrát se sousedem v tabulce.

Liga starších žáků
I na hradecké starší žáky čekalo o víkendu derby. Tentokrát ne na hřišti soupeře, ale doma. V sobotu dopoledne se před vlastním publikem představili proti Svítkovu. Derby začali lépe domácí. Ve druhé minutě poslal Piráty do vedení Kania, který zužitkoval přesný pas od Nováka. V 8. minutě zápasu se po nahrávce od Nováka dostal do šance Machaň a ten střelou k tyči navýšil vedení na 2:0. Na začátku druhého dějství snížili hosté zásluhou Hospra. Oba celky si pak vytvořily slibné šance, ale gólmani obou celků nepustili ani jednu střelu a po dvou třetinách byl stav 2:1. Ve 33. minutě navýšil na rozdíl dvou branek Vortel a byl to gól vítězný, protože o dvě minuty později snížil svítkovský Svoboda. Poté branka již nepadla a Hradec se tak mohl radovat ze tří bodů do tabulky. Svého soka porazil 3:2.
HRADEC - SVÍTKOV 3:2 (2:0,0:1,1:1)
Branky Hradce: 2. Kania, 8. Machaň, 33. Vortel
Sestava Hradce: Tichý - Bradáč, Kříž, Čtvrtečka, Falta, Odl, Vortel, Machaň, Polívka, Lemfeld, Duchač, Novák, Kovář, Kania.
Svěřenci Vratislava Nováka a Nikolase Dlouhého se za týden opět představí doma. V sobotu po poledni na svém hřišti přivítají Ježky z Heřmanova Městce.


Mladší žáci
Mladší žáci ve třetím kole Přeboru mladších žáků nemuseli nikam cestovat. Hostili totiž své zápasy na hradeckém stadionu. Zde odehráli tři zápasy a při velké smůle ani jeden nevyhráli. Piráti padli se Svítkovem, s Pardubicemi a i s Libercem. S Libercem dominovali, vytvářeli si šance, ale z gólu se radovali jen jednou a to na vítězství nestačilo. Nevadí, výhry přijdou.

Redakce

Partneři klubu