HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
14.10.2023 A tým - zápas

Pirátské duo Novák-Bacovský smetlo Plzeň!

Duo Novák-Bacovský řádilo proti Plzni. Po návratu Nováka do sestavy tato ikonická Hradecká dvojice pomohla velkou měrou dovést tým k dalším 3 bodům.

Po dlouhé 4 zápasové sérii porážek, kdy našim Pirátům někdy i chybělo trošku toho střeleckého štěstí, aby sahali po bodech, přišel výtečný zápas se Západočechy z Plzně. Do tohoto zápasu Hradec vlétl se sestavou, která už asi nemohla být o nic lepší. Po zranění se vrátil Novák a vyvtořil tak elitní útok se svým dlouholetým parťákem Bacovským, kdy na sebe hrají takřka po slepu. Velkou zkušeností doplnil tuto formaci Tomáš Chyba. I obranné řady hradeckého týmu nesly stará známá jména a dá se říct, že dnes jsme byli opravdu v plné!

Už od první třetiny to byl hokejbal, který u Pirátů uplně neznáme. Byli jsme aktivnější než soupeř a na hřišti dominovali.Bohužel tuto část zápasu nás trápili ješte nepřesnosti a nervozita a zbytečně jsme dávali soupeři šance dostat se do útoku. Když už jsme si vytvořili tlak, tak soupeř dokázal hrozit v podobě brejků. S těmi si ale vždy poradil Brykner, který podržel tým v důležitých momentech začátku zápasu. I přes počet šancí a aktivitu u soupeře v pásmu jsme první třetinu skórovat nedokázali. I když ale nepadla branka, celou třetinu se bylo na co dívat a divák se tak určitě nenudil.

Se startem druhé třetiny byl vidět hlad po prvním gólu z obou stran. Nicméně hradecká síla pořád potlačovala snahu Plzně srovnat tempo zápasu. Skóre zápasu otevřel až Michal Hrubý ve 20. minutě, kdy po skvěle vybojovaném míčku v rohu hřiště dostal Josef Šimůnek hrací prostředek před branku soupeře, kde si ho našel již zmíněný Hrubý a překonat brankáře hostí již pro něho nebyl problém. Do konce třetiny jsme klidně mohli přidat i další trefy, kdy míček rozzvonil tyč soupeřovy branky, nebo ji v mnoha případech jen těsně minul. Několika zásahy se blýskl i soupeřův brankář Čapek. Další změna stavu do konce třetiny nenastala a do kabin se šlo za stavu 1:0.

Vstup do třetí třetiny byl obdobný jako u těch předešlých. Nicméně zde hned v úvodu přetavil tlak v další gól Stanislav Teplý. Ten se dokázal zorientovat před brankou soupeře a odražený míček, po střele Šimůnka, trefil přesně ze vzduchu za Čapkova záda. Dodal tak trochu více klidu na naše hokejky do dalšího pokračování. Plzeň však stále čelila hrnoucím se útokům hradeckých Pirátů. Rozhodně jsme se nespokojili jen se dvěma góly a snažili se dál navýšit skóre. Ačkoli Plzeň dokázala párkrát opět zahrozit, naše obrana v čele s Bryknerem byla 100%! Díky tomu tak v následující přesilové hře zvyšoval na rozdíl 3 branek hradecký matador Petr Novák, který dotlačil míček do plzeňské klece, jak se říká, i s brankářem. Třešničkou na dortu byl následující gól, který přišel necelé 2 minuty za tímto. Kované hradecké trio Novák, Bacovský, Svoboda předvedlo brilantní souhru, kterou završil gólovou trefou Bacovský. Navzdory velké snaze dát soupeři tzv. “bůra” další gól nepadl. A to ani na druhé straně, takže hradecký fantom Brykner se mohl radovat z prvního čistého konta v sezóně.

Důležité 3 body dnes zůstavjí v Hradci a to velkou zásluhou právě našich nejstarších hráčů Nováka a Bacovského. Ti dnes na hřišti řádili jako za mlada, a to i ve svých 40 letech. Předvedli všem, že věk je jen číslo a svůj mistrovský um mají pořád v ruce. Jejich spolupráce musela lahodit oku každého diváka. Právě Petr Novák se podělí o jeho pocity z dnešního vyhraného duelu:

„Zápas měl hned od začátku dobré tempo. Plzeň asi nepřijela v optimální sestavě přesto nehrála žádný beton a byla odvážná. Přišlo mi, že jsme opticky měli více ze hry, ale každý break soupeře byl nebezpečný. Přivezli opravdu odvážné, pohyblivé hráče a technicky velmi dobrý tým. Naopak my jsme se sice tlačili dopředu ale v první třetině jsme udělali dost chyb a ztráceli zbytečně míče ve středním pásmu, takže stav 0:0 byl vlastně příznivý. V pauze jsme si říkali, že musíme být klidnější, hrát jednodušeji a být trpělivý a ten zápas si připravit na poslední část. Díky velmi jístému Pípovi v bráně a prvnímu gólu se nám to povedlo. Po něm mi přišlo, že jsme se uvolnili a hráli dobře. Soupeři docházely síly, my začali vyhrávat souboje a dobře backcheckovat. Chtěli jsme hlavně zápas v klidu dohrát a nenechat soupeře nadechnout zbytečným faulem nebo propadnutím dozadu. Kluci pak odehráli poslední třetinu výborně a jistě dozadu a když jsme udělali chybu podržel nás Pípa. Třetí gól už zápas zlomil. Jsem rád za důležité body a hlavně to , že z týmu byla cítit chuť vyhrát a na střídačce i v šatně to mělo jak se říká švunk. Osobně jsem hrozně rád, že jsem zápas přežil bez zranění a konečně se potkal na hřišti s Bácou. Měl jsem skvělou lajnu chytrých hráčů a i přes pár chyb jsme podali dobrý výkon a přispěli k výhře, takže spokojenost.“


Sestava: Brykner, Vrkoslav - Šimek, Teplý, Šimůnek, Černý D., Hrubý, Černý L., Novák, Bacovský, Chyba, Jičínský, Síla, Paukrt - Jiřík, Škoda, Zeman V., Zeman J., Fanderlík, Svoboda, Řehák, Kašpar

Góly: 20’ Hrubý (Šimůnek), 31’ Teplý (Šimůnek), 37’ Novák, 38’ Bacovský (Novák, Svoboda

Vyloučení: 0:2

Střely: 29:16

Diváci: 40

Redakce

Partneři klubu