HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
09.10.2023 A tým - zápas

Bez vstřelené branky i proti Kladnu

Ačkoli už vyhlížíme další bodový příděl, z Kladna odjíždíme s prázdnou. I přes vyrovnanou hru plnou šancí v druhé půli zápasu, se nám nepodařilo už podruhé v této sezóně skórovat.

Od zápasu na Kladně jsme si slibovali nějaký další bodový příděl do tabulky. Ten však bohužel nepřišel. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, ale po 3 minulých utkáních bez bodu jsme již další body netrpělivě vyhlíželi. Papírový favorit v tomto kole dokázal ubránit hubené vítězství 1:0 a všechny body zůstavají u středočechů na Kladně.

Opět a zase první třetina. Ty nám prostě nejsou souzený. Náš pomalý start v zápase nás trápí od začátku letošní soutěže a na Kladně tomu nebylo jinak. Umocněné to bylo silným utočným náporem domácích hned od úvodu zápasu. Ti zasypali během první třetiny našeho brankáře Bryknera hned 15 projektily a ten se musel v bráně hodně činit, aby dokázal udržet nerozhodný zápas a co nejvyšší naděje našeho týmu. Útočná síla Kladna s sebou nesla i dobré příležitosti pro protiofenzívu. Bohužel i když jsme měli pár dobře vyhlížejících šancí, naše nervozita a nepřesnosti vždy zhatily postup kupředu. Hrál se tvrdý a rychlý hokejbal. Nedošlo však k žádnému vyloučení, a tak první třetina nenabídla gól ani žádnou jinou herní variantu.

V druhé třetině se poměr střel stále navyšoval na stranu kladenských Rysů. Nám se nedařilo dostat se do zápasu a vyrovnat krok se soupeřem. Z toho vyplynula taktická chyba a po nedostoupení hráče Kladno vstřelilo první gól v zápase a ujalo se vedení. Od té doby jakoby náš tým dostal impulz a spadla z něj nervozita a svázanost. Postupně jsme vyrovnávali tempo hry a začínali se dostávat více a více do zápasu. Důležité bylo, že i v této třetině jsme se vyhnuli vyloučením a hráli v plném počtu. To stejné se však podařilo i soupeři.

Stejné nasazení jako s končící druhou třetinou jsme si přenesli i do té třetí. Bohužel důrazu bylo až mnoho. Z kraje poslední části šel odpykat vyšší trest (2+2 minuty) Filip Paukrt a nás tak čekala první hra v oslabení a ješte k tomu dvakrát tak dlouhá. To, že nám ale obrana dobře funguje jsme potvrdili i zde. Podařilo se nám tuto dlouhou početní nevýhodu přečkat bez ztráty kytičky a mohli jsme se opět soustředit na útočné výpady směrem k brance domácích. V této části zápasu i nám přibývaly šance. Bohužel jsme žádnou z nich nedokázali dotáhnout do zdárného konce a rozvlnit tak síť soupeřovy branky. Nic na tom nezměnila ani přesilová hra před koncem zápasu. Tady se naopak proti dobré hře dozadu potvrdila naše zatím slabá ofenzivní síla a ne přiliš úspěšné přesilové hry. V uplném závěru zápasu sice přišla výborná šance na vyrovnání, bohužel však chybělo pár centimetrů, aby naši forwardi doručili oranžový míček na požadovanou adresu. I přes velkou snahu našich hráčů v závěru zvrátit stav zápasu zůstalo skóre neměnné. Kladenští hráči udrželi výsledek 1:0 a odmítli se dělit o nabízené body.

Ačkoli takováto prohra hodně mrzí, bereme si z toho opět spoustu ponaučení a dalších věcí, které nám pomohou se dál posouvat. Zde bylo vidět, že i s takto kvalitním týmem dokážeme držet krok a být vyrovnaným soupeřem. Nezbývá než doufat, že tvrdá práce brzy přinese ovoce a my začneme sklízet další body do tabulky.


Sestava: Brykner, Vrkoslav - Černý.D, Teplý, Šimůnek, Černý.L, Fandrlík, Paukrt, Drenčko, Svatoň ,Síla, Pospíšil - Šimek, Jiřík, Chyba, Hrubý, Jičínský.

Góly: -

Vyloučení: 2:2

Střely: 26:17

Diváci: 115

Redakce

Partneři klubu