HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
09.10.2023 Mládež

Vítězství brali jen starší žáci

O víkendu se odehrály další zápasy v Extralize dorostu a i v Lize starších žáků. Dorostenci v zápase s Rebel Praha padli 4:5. Starší žáci naopak uspěli ve Svitavách 5:0 a neinkasovali už tři zápasy. V Hradci Králové byl navíc k vidění i turnaj mladších žáků, kde se hrálo systémem 3+1.

Extraliga dorostu

Dorostenci v neděli odpoledne hostili pražský Rebel. Ve dvacáté minutě vedli domácí po brankách Svatoně a Flechtnera 2:0. Poté se začalo Pražanům dařit a během dvanácti minut otočili z 0:2 na 5:2. Velký nápor hradeckých pirátů vedl pouze ke snížení stavu zápasu na konečných 4:5. Piráti po prohře s Rebel Praha klesli na páté místo tabulky s devíti body. V dalším zápase je čeká těžký oříšek. Dorostenci totiž zajíždí do Polabin, kde je čeká souboj s prvním celkem tabulky.

HRADEC - REBEL PRAHA 4:5 (1:0,1:2,2:3)

Branky Hradce: 10. Svatoň, 20. Flechtner, 42. Koďousek, 44. Kovaříček

Sestava Hradce: Charvát, Novotný - Koďousek, Kříž V., Kupka, Bečička, Zamastil, Kovaříček, Duchač, Kovář, Novák, Machaň, Rouha, Blaha, Vaněk, Svatoň, Pospíšil, Rejlová, Flechtner.


Liga starších žáků

Starší žáci v sobotu zajížděli na půdu do Svitav. Zde uspěli 5:0 a připsali si tak do tabulky další tři body. Zápas se hodně povedl Matyáši Novákovi, který zaznamenal 4 body a i gólmanovi Tichému, jenž lapil všech 26 pokusů Sršňů. První gól vsítil v desáté minutě Sebastian Kania, který pak i ve 36. minutě navýšil vedení Hradce na 2:0. Definitivní zlom zápasu přišel v rozmezí 40. a 41. minuty, kdy se dvakrát prosadil Matyáš Novák - 4:0 pro Hradec. 4 vteřiny před koncem zápasu stanovil na konečných 5:0 Matyáš Machaň, jenž se prosadil v početní výhodě. Hradec si dokráčel pro další vítězství a znovu neinkasoval. Brankáři Hradce neinkasovali potřetí v řadě. Šanci na prodloužení této vynikající série mají možnost v příštím zápase, kdy v sobotu dopoledne hostí Svítkov. Půjde o souboj druhého se třetím.

SVITAVY - HRADEC 0:5 (0:1,0:0,0:4)

Branky Hradce: 10. a 36. Kania, 40. a 41. Novák, 45. Machaň

Sestava Hradce: Tichý - Bradáč, Kříž M., Vortel, Odl, Machaň, Rouha, Lemfeld, Charvát, Duchač, Novák, Řehořek, Falta, Klíma, Kania.


Mladší žáci

V neděli se na hradeckém stadionu odehrál i turnaj mladších žáků. Hrálo se systém 3+1 na zmenšeném hřišti. Mladí piráti statečně bojovali, ale chybělo jim i to štěstí. Ve čtyřech zápasech ani jednou neokusili pocit z vítězství. Jednou remizovali a třikrát prohráli o jednu branku. Další víkend se mladší žáci opět představí na hradeckém stadionu. V neděli se zde uskuteční další kolo přeboru mladších žáků.

Redakce

Partneři klubu