HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
04.10.2023 A tým - zápas

Derby rozhodla 2. třetina

Vyrovnané derby se Svítkovem rozhodlo 38 sekund. Ve druhé třetině jsme během tohoto času inkasovali hned 2x, a to se nám stalo osudným. V dobře odehraném utkání tak odcházíme opět bez bodů.

V sobotu, kdy Piráti sehráli derby se Svítkovem, měli po krátké pauze od předešlého zápasu s Kertem možnost napravit své zaváhání. Po 2 nevydařených zápasech jsme se pokoušeli odvrátit nepříznivou statistiku 3 prohraných duelů za sebou. To se nám bohužel nepovedlo a se Svítkovem jsme padli těsně 1:2. Kontrastem k vynikajícímu úvodu soutěže, kdy se nám podařil vítězný hattrick, přidáváme opačnou a vůbec ne tak radostnou statistiku 3 proher v řadě.

Hned v úvodu první třetiny jsme mohli poznat, že toto není tým, který jsme tu viděli ve čtvrtek. Prakticky od samého začátku utkání se hrálo vyrovnaně na obou stranách. Z naší strany se však eliminovaly hrubé chyby v obraně a bylo to tak znát i na průběhu třetiny. Ačkoli se mohlo zdát, že soupeř měl střeleckou převahu, tak se nedostával do větších vyložených šancí. U nás opět lehce vázla hra směrem dopředu. Obrana sice fungovala, ale bez útoku se góly střílejí jen těžko. To se však změnilo v našem druhém oslabení. V něm utekl Petr Šimek a přesnou střelou na vzdálenou tyč prostřelil Novotného nad jeho betonem. Na světelné tabuli svítily 4 vteřiny do sirény a Piráti se ujali vedení 1:0.

Druhá třetina jen stupňovala tempo zápasu. Více soubojů, více střel a samozřejmě i více šancí. Ty byly k vidění na obou stranách. Ani jedna obrana však nedovolila svému soupeři metr prostoru navíc. V půli druhé třetiny však přišly ty chyby, na které hladoví útočníci obou týmu čekali. Bohužel však na naší straně. 38 sekund rozhodlo o našem osudu v tomto utkání. Nejdříve po lehkém zaváhání našeho bránícího hráče využil prostoru jeden ze svítkovských útočníků a srovnal skóre utkání na 1:1. Za již zmíněných 38 sekund však Svítkov přidal druhou ránu pro hradecký tým, kdy se po odraženém míčku od plexi nejlépe zorientoval soupeř a Svítkov se ujal vedení 2:1. Hradečtí hráči však dostali taky velkou nabídku od Svítkova ke srovnání zápasu v podobě dvojnásobné přesilovky v závěru třetiny. Minutu a půl dlouhou výhodu 5 proti 3 jsme však nedokázali využít a druhá třetina skončila radostněji pro hosty.

Třetí třetinu měli opticky střeleckou převahu Piráti, kteří se snažili dorovnat stav utkání. Ovšem soupeř z nedalekého Svítkova našim pokusům odolával. Stejně jako v první třetině, obrany obou týmu pracovaly zodpovědně. I tak se však na obou stranách objevily zajimavé přiležitosti, které klidně mohly skončit gólem. Ani na jedné straně se však nikdo neradoval. S ubíhajícím časem mohla být znát lehká nervozita na hradeckých holích, kdy se nedařilo míčky krotit tak, jak bychom si představovali. Naopak hosté se zbytečně nepouštěli do riskantních výpadů a akcí. Naše naděje hodně uhasly ke konci třetiny, kdy se v čase 42:17 nechal vyloučit obránce Vítek Fanderlík. To nám výrazně zkomplikovalo dobývání svatyně soupeře. V úplném závěru zápasu však i soupeřův hráč ještě naposledy vyzkoušel sedadlo na trestné lavici. Krátky čas však nedovolil pořádně rozvinout ani naši hru bez brankáře a skóre se tak nezměnilo. I přes dobrý výkon našeho týmu odcházíme z tohoto zápasu naprázdno. Další víkend nás čeká cesta do Kladna, kde už bychom potřebovali nutně bodovat. Domácí Rysové však budou velmi těžkým oříškem.


Sestava: Brykner, Vrkoslav. - Černý D., Hrubý, Šimůnek, Bacovský, Teplý, Černý L., Paukrt, Svatoň, Pospíšil - Jiřík, Škoda, Fanderlík, Svoboda, Šimek, Dvořáček, Kašpar

Góly: 15’ Šimek

Vyloučení: 4:3

Střely: 19:28

Diváci: 75

Redakce

Partneři klubu