HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
02.10.2023 Mládež

Mladým pirátům se poměrně dařilo

Tento víkend na naše mladé piráty čekala Extraliga dorostu, Liga starších žáků a Přebor mladších žáků. Pirátům se poměrně dařilo. Vyhráli všechny zápasy kromě jednoho.

Extraliga dorostu

Dorost v neděli zajížděl k polským hranicím do Opavy. Sem přijížděli pro tři body. To se jim nakonec podařilo. Dorostenci začali zápas špatně a hned v 5. minutě svítil stav na tabuli 2:0 pro opavský celek. Ten přidal v první třetině ještě jednu branku a do kabin se šlo za stavu 3:0 pro Opavu. V čase 16:00 snížil Kovaříček na 1:3 a poté přišla velká chvíle pro Josefa Zamastila. Ten svými góly otočil nepříznivý výsledek z 1:3 na 4:3. Ke konci zápasu se radovali Hradečtí ještě třikrát. Na 5:3 navýšil Duchač, poté klid na hokejky dal Štěpán Rouha a na konečných 7:3 upravil svým čtvrtým gólem v zápase Josef Zamastil. V tomhle zápase se dařilo Josefu Zamastilovi a Danieli Duchačovi, oba se podíleli na výhře pěti kanadskými body.

OPAVA - HRADEC 3:7 (3:0,0:2,0:5)

Branky Hradce: 26., 35., 37. a 43. Zamastil, 16. Kovaříček, 40. Duchač, 42. Rouha.

Sestava Hradce: Novotný, Charvát - Koďousek, V. Kříž, Kupka, Bradáč, Bečička, Zamastil, Kovaříček, Duchač, Kovář, Novák, Machaň, Jančárek, Rouha.

V dalším zápase přivítají mladí piráti celek Rebel Praha. Souboj třetího s druhým je na programu v neděli 8.10. úderem 14. hodiny.


Starší žáci

Starší žáci měli během tří dnů naplánované dva zápasy. Ve čtvrtek zavítali na hřiště do Polabin. Zde na ně čekal Bílý tým z Pardubic. Zde po přesvědčivém výkonu zvítězili 6:0. Na výhře se podílel i svou nulou Honza Novotný, jenž lapil všech 29 pokusů soupeře. Machaň s Novákem se během minuty prosadili a poslali Hradec do dvoubrankového vedení. Třetí gól přidal Kovář. Na 4:0 navýšil ve dvojnásobném oslabení Daniel Duchač, který po individuální akci zamířil přesně. Hradec poté přidal ve druhé třetině ještě dvě branky. O ně se postaral svým druhým gólem Matyáš Machaň a v poslední minutě i Martin Lemfeld. Ve třetí třetině gól nepadl a Hradec zvítězil 'tenisovým kanárem'.

V sobotu hradečtí piráti přivítali na svém stadionu Českou Třebovou. Hned po 11 sekundách hry strhl vedení na svou stranu Machaň. Poté se dvakrát prosadil i Zdeněk Klíma a na začátku čtvrté minuty to bylo už 3:0. Do konce první třetiny se skóre měnilo ještě dvakrát. V osmé minutě se trefil Duchač a o tři minuty později přidal svůj druhý gól Matyáš Machaň. V rozmezí dvaadvacáté až sedmadvacáté minuty byly k vidění na hradeckém stadionu čtyři branky. Nejprve na 6:0 navýšil Daniel Duchač, po něm se přidali i Falta, Polívka a Čtvrtečka. Po druhé třetině byl stav zápasu 9:0. Desátý gól padl hned v 31. minutě. Hattrick zkompletoval kapitán SŽ Matyáš Machaň. Jedenáctý gól přidal Martin Lemfeld a poté se nejlépe zorientoval před brankou Saša Vortel a pro něj nebyl problém doklepnout míček za brankovou čáru - 12:0. Už to vypadalo, že další gól nepadne, ale ke slovu se dostal Daniel Duchač a ten zkompletoval hattrick.

PARDUBICE BT - HRADEC 0:6 (0:3,0:3,0:0)

Branky Hradce: 6. a 24. Machaň, 7. Novák, 10. Kovář, 22. Duchač, 30. Lemfeld

Sestava Hradce: Novotný - Bradáč, Čtvrtečka, M. Kříž, Vortel, Odl, Machaň, Polívka, Lemfeld, Charvát, Duchač, Novák, Řehořek, Sotona, Kovář.


HRADEC - ČESKÁ TŘEBOVÁ 13:0 (5:0,4:0,4:0)

Branky Hradce: 1., 11. a 31. Machaň, 8., 22. a 45. Duchač, 2. a 4. Klíma, 24. Falta, 26. Polívka, 27. Čtvrtečka, 37. Lemfeld, 43. Vortel.

Sestava Hradce: Charvát - Bradáč, Čtvrtečka, M. Kříž, Vortel, Odl, Machaň, Polívka, Lemfeld, Duchač, Novák, Řehořek, Kovář, Falta, Tichý, Klíma.

V pátém zápase sezóny zajíždějí piráti na půdu do Svitav. Zde se utkají s místními Sršni v sobotu 7.10. od 14:00h.


Mladší žáci

Mladší žáky čekal tento víkend přebor v Přelouči. Zde změřili síly s místními Jestřáby a s Libercem. V prvním zápase nechybělo mnoho a duel by skončil po základní hrací době remízou. Ztrátu 0:3 se pirátům podařilo srovnat na 3:3, ale dvě a půl minuty před koncem udeřila Přelouč počtvrté a vyhrála 4:3. Druhý zápas se pirátům povedl na jedničku s hvězdičkou. Hladké vítězství 5:0 nad Libercem okořenil svou první nulou za mladší žáky Dominik Lemon. Výraznou měrou se na vítězství podílel Vojta Šafránek, který zaznamenal hattrick a přihrávku k tomu.

Další přebor je na programu 15. října v Hradci Králové. Týden předtím (8.10.) je turnaj MŽ 3+1 a je rovněž v Hradci Králové.

Redakce

Partneři klubu