HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
30.09.2023 A tým - zápas

Vysoká porážka s mistrovským Kertem

Utkání s pražským Kertem budeme muset hodně rychle hodit za hlavu. V nevydařeném zápase padla vysoká porážka 1:8 a my máme v dalších zápasech, co napravovat!

Po první porážce v Karviné bohužel přichází i druhá. A to daleko více krutá. Oproti zápasu v Karviné, utkání s Kertem probíhalo diametrálně odlišně. Prakticky celý zápas jsme tahali za kratší konec. Světlé okamžiky se tam nějaké našly, ale celkově převládala nadvláda hostů. To se podepsalo i na kruté porážce 1:8, která díky naším gólmanům nebyla ještě vyšší.

Do první třetiny naši Piráti vstoupili aktivně a nebyl to jejich klasický pomalý rozjezd. Zde se zdálo, že hra bude probíhat vyrovnaně už od samého počátku utkání. Ačkoli soupeř měl více střeleckých možností, tak jsme herně vyloženě neztráceli. V brance podržel naděje týmu Brykner. Hned z úvodu čelil několika nebezpečným akcím soupeře. Jediné co nás brzdilo, byli nepřesnosti v rozhodujících přihrávkách. Skóre zápasu však otevřeli hosté v 10 minutě poté, co dostali prostor na kruhách. Další trefu přidali ke konci třetiny na sklonku 13. minuty a navýšili své vedení na 2:0. Hra plynula v poměrně rychlém tempu a pomohl tomu i volnější metr hlavních arbitrů, kteří jasně dali najevo, že se bude vylučovat jen za vyložené fauly. Do konce třetiny se poté již nic zásadního nestalo.

Na úvodu druhé třetiny jsme ještě udatně vzdorovali a cítili možnost s dvougólovým mankem něco udělat. Naše hra však postupně ztrácela. Taktika hráčům moc nevycházela a naše obranná hra byla poněkud více statická než bychom si představovali. Bohužel jsme soupeři nabídli až mnoho prostoru a ten svoji kvalitu potvrdil. Trestal většinu našich chyb. Spoustu klíčových zákroků si opět připsal náš maskovaný fantom, ale ani to nestačilo na další 4 branky, které v průběhu třetiny přišly. S každým gólem se naše hra bortila. Druhá třetina definitivně pohřbila jakékoli šance utkání zvrátit.

Ve třetí třetině dostal prostor i druhý z brankářů Vaněk. Netrvalo však dlouho a i ten brzy kapituloval a skóre již bylo 7:1 pro soupeře. Třetí třetina probíhala v poměrně klidném tempu. Soupeř se nikam vyloženě nehnal. I tak si vypracoval poměrně dost vyložených šancí, které však všechny skončily jen u našeho brankáře. Nám se v zápase podařilo dát alespoň jeden gól, kdy se prokličkoval z rohu hřiště Josef Šimůnek až před branku a tam si poradil i s brankářem hostí. Poslední trefu hostí přidal na konci třetiny Barnošák a upravil tak na konečných 8:1.

Tento zápas musíme hodit co nejdříve za hlavu a soustředit se na další budoucí zápasy, kde toto zaváhaní budeme chtít napravit. I tak zápas přinesl spoustu zkušeností do dalších utkání. Nejen to nám přiblíží asistent trenéra Michal Koza:

“Utkání s Kertem pro nás byla výzva, samozřejmě jsme si byli vědomi kvalit soupeře, ale zároveň nás motivovalo jejich zaváhání s Hostivaří, čímž byla jasná motivace, pokusit se ze zápasu vytěžit nějaký další bod do tabulky.

V první třetině jsme ve chvíli, kdy se nám dařilo přecházet rychle střední pásmo, byli nebezpeční, trefili jsme asi tři tyčky, nicméně naše chyby byly trestané. Několik jich pochytal Petr Brykner, ovšem i tak jsme dvakrát inkasovali.

Druhá třetina byla doslova strašná. Ač je Kert kvalitní tým, nám se v této části hry nedařilo nic, kupili jsme jak systémové, tak individuální chyby.

Do třetí třetiny jsme dali šanci druhému brankáři Vaňkovi, herně jsme se trochu zvedli, bylo tam už víc pozitivních věcí, nicméně i když se nám podařilo dát gól, další dva kusy jsme inkasovali.

Soupeř byl kvalitní a co rozhodlo byl především pohyb. Takové to stále opakované “přihraj a běž,” to byla dominantní disciplína, kde nás dokázali velmi rychle přečíslit nebo přehrát ve středním pásmu.

Pro nás byl tento zápas skvělým materiálem do další práce, otevřelo nám to další herní činnosti, kde se musíme zlepšovat.”


Sestava: Brykner, (30’)Vaněk J. - Černý D., Hrubý, Šimůnek, Bacovský, Teplý, Černý L., Paukrt, Svatoň, Pospíšil - Jiřík, Škoda, Svoboda, Šimek, Dvořáček, Zeman, Vaněk L.

Góly: 35’ Šimůnek (Jiřík, Bacovský)

Vyloučení: 2:2

Střely: 28:47

Diváci: 43

Redakce

Partneři klubu