HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
25.09.2023 A tým - zápas

První porážka v nové sezóně.

Z Karviné bez bodů. První letošní porážka přišla poté, co jsme nedali ani jeden gól.

Po velmi dlouhé době si náš A-Tým znovu vyzkoušel jaký to je jezdit na zápasy společně vlakem. Ačkoli byla cesta bez výrazných problémů, úspěchem bohužel neskončila. Výjezd Áčka do Karviné nevyšel úplně podle představ. Bohužel se nám nepodařilo dát v zápase ani jeden gól. Naposledy se nepodařilo A-Týmu v zápase skórovat téměř rok zpátky 19. 11. proti Letohradu. Od té doby jsme v zápase zaznamenali vždy aspoň jednu branku.


Začátky zápasů opravdu nejsou naše silná stránka. Soupeř opět v úvodu duelu na hřišti dominoval. Bohužel tentokrát se nám to stalo osudným. V 7. minutě jsme inkasovali smolný gól, kdy po odrazu od Bryknerovy masky se míček odrazil do branky. To jsme ještě netušili, že to bude gól, co rozhodne utkání. Rozjezd i tak byl z naší strany pomalý a do hry jsme se začali dostávat až ke konci první třetiny kdy jsme byli zvýhodněni přesilovou hrou. Ta však nebyla jedna z povedených, a tak se do konce třetiny stav neměnil.

Druhou třetinu jsme začali brzkým vyloučením a byli jsme nuceni bránit první oslabení. Obrana v čele s Bryknerem je něco, o co se tým může opírat. Jak při hře v plném počtu, tak i v oslabení to funguje velmi dobře. Bohužel na druhou stranu nás výrazně trápí hra dopředu a proměňování šancí. I s trochou štěstí pro domácí neskončila brankou akce Šimůnka, kdy jeho pokus zastavil lapačkou až na brankové čáře brankář Humlíček. Ani další nabídnutou přesilovou hru jsme nedokázali zužitkovat. Hra se postupně vyrovnala a ani jeden z týmů na hřišti nedominoval. Po konci druhé třetiny na ukazateli svítí stav pořád 1:0 pro domácí.


Do třetí třetiny jsme šli s jasným cílem vyrovnat stav zápasu. Opět nás zkraje přibrzdilo rychlé vyloučení našeho hráče, ale i tohle oslabení jsme dokázali ustát. Pár šancí na obou stranách přibylo, ale žádná neskončila brankou. V závěru utkání jsme dostali velkou výhodu, kterou jsme bohužel promrhali. Dvě po sobě jdoucí vyloučení domácích a naše 4 minuty téměř souvislé přesilovky se nám absolutně nepovedly. Prakticky jsme se nedostali ke střele a ani neohrozili domácího gólmana. V úplném závěru zápasu měl obrovskou šanci Tomáš Jiřík, který pálil z prostoru mezi kruhy. Ovšem jeho pokus skončil mimo 3 tyče Humlíčkovy branky. Při hře v 6 jsme pak inkasovali druhý gól. Z Karviné si tak vezeme první porážku v sezóně. Nezbývá než se zaměřit na další utkání, ve kterém se pokusíme vrátit na vítěznou vlnu.


Hodnocení tohoto zápasu nám tentokrát přiblíží kapitán týmu Michal Hrubý:
,,Zápas se mi hodnotí smíšenými pocity. Odehrával se v dešti, takže kvalita zápasu nebyla dobrá. Nemůžu říct, že by nějaký tým byl lepší. Chyběla tomu kvalita jak herní, tak v zakončení díky počasí. Měli jsme 6 přesilovek, bohužel jsme žádnou nevyužili, tam bych hledal důvod, proč jsme nebodovali. I když pár šancí bylo. Soupeř dal jeden gol a druhý prázdné branky, když jsme odvolali gólmana."


Sestava: Brykner, Vrkoslav - Černý D., Hrubý, Šimůnek, Černý L., Svatoň, Síla, Paukrt, Jičínský - Šimek, Palán, Jiřík, Zeman

Góly: -

Vyloučení: 6:3

Střely: 25:22

Diváci: 50

Redakce

Partneři klubu