HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
17.09.2023 A tým - zápas

Vítězný hattrick na začátek sezóny!

Vstup do nového ročníku Extraligy vyšel Pirátům na jedničku. Po 3 zápasech mají plný počet bodů. Nyní si poradili s dalším svým soupeřem z play-down. Prachatice porazili 3:1.

Lépe už to snad ani začít nemohlo. Piráti zažívají fantastický podzim, kdy vyhráli všechny 3 úvodní utkání. Takovýto vstup do soutěže snad Piráti ani nepamatují. Po loňském nepovedeném play-down je to ohromně motivující pro celý tým i klub. Málo kdo to čekal, že by takto mohl začátek soutěže vypadat, a že budou Piráti po třech kolech na své soupeře shlížet z 1. pozice v tabulce. Dokonce i Kert Park Praha ztrácí 1 bod po svém mírném zaváhání v Karviné. Zatím posledním naším soupeřem byli Nájezdníci z Prachatic, které pro letošní rok vede na lavičce náš bývalý kouč Karel Manhart. Proti předešlým dvoum zápasům, jsme se ujali vedení jako první, a bez nutnosti otáčet zápas, jsme si dokráčeli pro další 3 body.


První třetinu zápasu, jak už to bývá u nás zvykem, jsme začali defenzivně. Soupeř na nás vletěl opravdu tvrdě a začátek zápasu rozhodně patřil jemu. Už v prvních minutách mohl po velmi nebezpečné akci klidně otevřít skóre. To se však nestalo a i díky opět skvěle chytajícímu Bryknerovi, který vytáhl pár famózních zákroků, se pokračovalo za nerozhodného stavu. S ubíhajícím časem však Piráti postupně nabírali na síle. Zvedali tempo hry a herní převaha Prachatic byla během pár minut ta tam a zápas byl najednou vyrovnaný. Pár šancí bylo na obou stranách, ale kromě jedné ne moc výrazné přesilovky domácích první třetina víc nenabídla.

Ovšem ve druhém dějství se herní převaha začala klonit na naší stranu. Byli jsme aktivnější a v soubojích důraznější. Z toho plynulo dosti střeleckých pokusů a výsledným přínosem důrazu do branky byl úvodní gól zápasu, který se podařil vstřelit teprve 16letému dorostenci Vojtěchu Svatoňovi, který na dvakrát překonal brankáře Pixu. Pro něho to tak byl první extraligový gól v mužské kategorii. Krátce po našem gólu radost trochu pominula, když přišlo první vyloučení našeho hráče v zápase. To se však chvili poté nejevilo jako velká překážka, protože v oslabení dokázal využít zaváhání Pixy při rozehrávce náš Lukáš Černý, a zvýšil tak stav zápasau na 2:0. Druhou třetinu se skóre již neměnilo, i přes to, že jsme byli nuceni čelit 2 oslabením. Výborná obranná hra Pirátů však nedovolila soupeři skórovat. I nadále tak přetrvávala mírná převaha domácích až do konce tohoto dějství.

Do třetí třetiny naši borci nastupovali s lehkým klidem a náskokem 2 branek. To se však brzo změnilo. Nájezdníci vlétli do 3. třetiny opět velmi aktivně a po tlaku v našem pásmu dokázali snížit stav na 2:1 po tvrdé střele pod horní tyč naší svatyně. To nám dalo jasný signál, že ještě není rozhodně nic vyhráno a Piráti opět našli cestu ke své tvrdé a aktivní hře. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Poté co Hrubý vyhrál buly v útočném pásmu se dokázal prosadit i druhý z bratrů Černých a upravil tak skóre na 3:1. V následujících minutách však žádná větší šance nepřicházela ani z jedné strany. Střelecké pokusy zde byly, ale oba maskovaní muži si s nimi dokázali poradit. V závěru zápasu však ještě byla shana o srovnání skóre, kdy Manhart poslal k útoku maximální počet sil a zkusil hru v 6. Ta jim však moc nepomohla. Naopak mohli inkasovat další gól, kdy v závěru zápasu neproměnil prázdnou bránu Lukáš Černý. Do konce zápasu se již nic nezměnilo a po vítězsví 3:1 bereme další 3 body a připisujeme si vítězný hattrick na začátek sezóny.


Své pocity ze zápasu nám sdělí střelec vítězné branky Lukáš Černý:

,,Do utkání s Prachaticemi jsme šli s pokorou a zápas to pro nás byl velice důležitý, nejen z hlediska tabulky. Úvod do zápasu nám nevyšel, ale i tak jsme jako první vstřelili gól, a od té doby jsme se zvedli a začali předvádět o třídu lepší a sebevědomější výkon. Šancí jsme měli mnoho, ale koncovka je to, na čem potřebujeme zapracovat. Zápas pro nás dopadl tak, jak jsme si přáli a k našemu překvapení jsme po 3. kole na čele tabulky, což nám určitě dodá sebevědomí do dalších bojů. Musíme však zůstat koncentrovaní a předvádět stabilní výkony hodné Extraligy".


Sestava: Brykner, Vrkoslav - Černý D., Hrubý, Šimůnek, Černý L., Svatoň, Bacovský, Síla, Paukrt, Jičínský - Šimek, Palán, Jiřík, Škoda, Svoboda, Zeman, Kašpar

Góly: 18’ Svatoň (Škoda), 21’ Černý L. (Jiřík), 37’ Černý D. (Šimůnek, Hrubý)

Vyloučení: 3:2

Střely: 26:18

Diváci: 55


Redakce

Partneři klubu