HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
11.09.2023 A tým - zápas

Další otočený zápas, další 3 body!

Trpělivá hra a jistota v brance přinesla další body. Po derby s Pardubicemi nás nezastavili ani šneci z Dobřan. Náš A-tým otočil další zápas a je na začátku sezóny zatím 100%.

V sobotu naše áčko vyrazilo porvat se o 3 body na západ Čech. Zde je čekal již známý soupeř z Dobřan, se kterým svedli dlouhou sérii prvního kola play down minulou sezónu. Z předchozího měření sil vzešli západočeši lépe a přetlačili Piráty 3:1 na zápasy. Teď se však karta obrátila, a i přes užší sestavu oproti poslednímu zápasu, loupili naši Piráti a to hned plný počet bodů po dalším otočeném zápase.


První třetina byla ze strany našich poměrně opatrná a snažili jsme se odolávat nájezdům šneků z Dobřan. To se dařilo dobře a měli jsme i více ze hry, do doby než přišly fauly z naší strany, které nás opět zbrzdily a zkomplikovaly celý zápas. Domácí dokázali využít dvojnásobnou přesilovou hru po velmi krátké době a otevřeli v první části skóre zápasu.

Do druhé třetiny se šlo za stavu 1:0 pro domácí. Inkasovaný gól nás však nerozhodil a dál jsme trpělivě čekali na šanci. Po výborně odvedené práci Palána v soupeřově rohu, kde svojí drzostí obehrál soupeřova hráče, se dostavila odměna a naservíroval gól Danovi Černému, který byl 100% a poslal zápas do nerozhodného stavu. Do konce druhé třetiny se skóre již neměnilo.

Třetí třetinu se hrál aktivní a vyrovnaný hokejbal a vedoucí gól visel ve vzduchu na obou stranách. Ačkoli měl soupeř střeleckou převahu, tak jsme rozhodně nebyli horším týmem. Spousta našich střel neskončila tam kam byla adresována a koncovka nás trápila. Nakonec vše ale rozhodla krásná kombinace do prázdné branky o kterou se postarala dvojce Šimůnek x Jiřík, přičemž finální skalp soupeře vzešel z hole Šimůnka, který vstřelil vítězný gól.


Vyzdvihnout však musíme i výkon našeho maskovaného muže, který již druhý zápas neinkasoval více jak jednou a velmi trápí soupeřovu ofenzívu. Hradecké Piráty skvěle držel i tentokrát i přes ztížené podmínky kdy mu za třetí třetiny svítilo zapadající slunce přímo pod masku. Právě jeho se ptáme jak vnímal a hodnotí tento zápas:

"Zápas v Dobřanech hodnotím samozřejmě kladně, protože si odvažíme cenné tři body. V poslední době jsme tu sehráli několik zápasů, většinou nepadá moc gólů, ale zápasy mají slušnou úroveň a náboj. To se potvrdilo i tentokrát. V první třetině jsme byli aktivnějším týmem, ale svoje šance jsme nevyužili a byli to naopak domácí kdo šel do vedení po ukázkově sehrané přesilovce 5 na 3. Inkasována branka nás nijak nerozhodila a pokračovali jsme ve velmi dobrém, bojovném výkonu. Na dobrém výsledku se nadstandardním výkonem podílel každý jednotlivec, ale kdybych měl vyzdvihnout jednotlivce tak by jim byl rozhodně Štěpán Palán který odehrál skvělé utkání. Právě po jeho individuální akci se povedlo ve druhé části srovnat. Zápas byl otevřený, šance měli oba týmy a my šli do vedení po tom co se Jiřík neunáhlil a přihrál Šimůnkovi před poloprázdnou branku-krásná akce. Díky klukům přede mnou, kteří dnes zablokovali hromadu střel se povedlo hubené vedení ubránit až do konce což nám přineslo druhou výhru v sezóně. Bylo důležité potvrdit body z derby a nám se to povedlo. Určitě, ale není na místě jakékoli uspokojení, musíme pracovat dál protože nás v sobotu čeká další těžký zápas proti dobře známému soupeři. Když k němu přistoupíme tak jako ke dvěma předchozím tak věřím, že se to znovu vyplatí".


Sestava: Brykner, Dvořáček T. - Černý D., Hrubý, Šimůnek, Šimek, Palán, Černý L., Teplý, Paukrt, Jiřík, Škoda, Jičínský, Svatoň, Síla

Góly: 28’ Černý D. (Palán), 35’ Šimůnek (Jiřík)

Vyloučení: 4:4

Střely: 31:24

Diváci: 66

Redakce

Partneři klubu