HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
11.09.2023 Mládež

Oběma mládežnickým celkům se o víkendu dařilo

Druhý zářijový víkend se nám rozjely i soutěže v mládežnických kategoriích. Hradečtí Piráti si připsali výhru jak v extralize dorostu, tak v lize starších žáků.

Starší žáci hradeckého mužstva hostili v sobotním zápase Jestřáby z Přelouče. Těm se dlouho nedařilo prolomit gólovou radost, ale vše změnila 10. minuta utkání. O první branku se postaral Maxim Čtvrtečka. Do konce třetiny se skóre měnilo ještě dvakrát. Nejprve navýšil náskok na 2:0 znovu Čtvrtečka a třetí gól přidal Pavel Kovář - 3:0. Začátek druhé periody se Hradci náramně vydařil a přidal další tři branky. Dvě branky přidal hradecký rychlík Pavel Kovář, který tím zaznamenal hattrick a jednu branku vsítil Saša Vortel. Když už se pomalu blížil konec druhé periody, tak svůj druhý gól v zápasu vstřelil Vortel - 7:0 a po něm zkompletoval hattrick Maxim Čtvrtečka - 8:0. Začátek třetího dějství vyšel lépe hostům, kterým se podařilo dát dvě branky v rozmezí 31. a 33. minuty. Z jejich strany to bylo vše. Na 9:2 skóre navýšil Adam Řehořek a na konečných 10:2 upravil v poslední minutě Matyáš Novák. Svěřenci Vratislava Nováka a Nikolase Dlouhého si dokráčeli pro jednoznačnou výhru 10:2 a po prvním kole jim patří první příčka.


HRADEC - PŘELOUČ 10:2 (3:0,5:0,2:2)

Branky Hradce: 10., 11., 28. Čtvrtečka, 14., 16., 18. Kovář, 17. a 27. Vortel, 35. Řehořek, 45. Novák.

Sestava Hradce: Novotný (Charvát) - Bradáč, Čtvrtečka, M. Kříž, Odl - Duchač, Novák, Řehořek, Vortel, Machaň, Kovář, Polívka


V neděli odpoledne byl na hradeckém hokejbalovém stadionu k vidění i zápas extraligy dorostu. Do Hradce přijel pražský celek HC Kert Park Praha. Duel byl vyrovnaný po dvou třetinách, ale pak přišly bleskové góly na začátku posledního dějství, které rozhodly o vítězství hradeckého týmu. Hosté z Prahy začali zápas lépe a hned ve čtvrté minutě zápasu se ujali vedení - 0:1. V 9. minutě zápasu se nejlépe před brankou Kertu zorientoval Daniel Duchač a bylo vyrovnáno - 1:1. V polovině druhé třetiny hráli početní výhodu Pražané. Tu využili zásluhou Větráka - 1:2. Ve 27. minutě bylo opět srovnáno. Vojtěch Kovaříček si naběhl mezi kruhy a přesnou střelou z první mezi betony vyrovnal - 2:2. Se sirénou přišlo vyloučení hostujícího celku. Početní výhodu se hradeckým pirátům podařilo využít. O vedení svého týmu se postaral Vojtěch Svatoň - 3:2. Za pár okamžiků rozjásal hradecké fanoušky i kapitán Matěj Bečička, který našel skulinku mezi lapačkou a betonem kertského brankáře - 4:2. A když Hradec poté přežil i náročné čtyřminutové oslabení 4 na 5, tak se mohl radovat z prvního vítězství v nové sezóně.


HRADEC - KERT PARK PRAHA 4:2 (1:1,1:1,2:0)

Branky Hradce: 9. Duchač, 27. Kovaříček, 31. Svatoň (PP), 32. Bečička.

Sestava Hradce: Charvát (Novotný) - V. Kříž, L. Vaněk, Rejlová, Blaha, Bradáč, Kupka, Čtvrtečka, Kovář, Koďousek, Pospíšil, Svatoň, Bečička, Kovaříček, Zamastil, Hůlka, Synek, Tichý, Duchač, Novák, Rouha.


Ve druhém kole oba týmy zajíždějí do města perníku. V sobotu 16. září se utkají starší žáci s Pardubicemi (9:00) a v neděli budou dorostenci bojovat o další body do tabulky se Svítkovem (11:00). Svůj přebor začínají i mladší žáci, kteří se představí před domácím publikem v neděli 17. září.

Redakce

Partneři klubu