HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
25.08.2023 A tým -preview

A-tým se připravuje na novou sezónu sérií přípravných zápasů!

Než vypukne nová sezóna, královehradečtí Piráti absolvují několik přípravných zápasů, aby byli na začátek sezóny připravení.

Ke konci letní přípravy, jak už bývá v mnoha týmech běžné, se sehrávají přípravná utkání, aby se doladily poslední detaily. V případě našeho A-týmu o zápasy není nouze a letos přípravných utkání rozhodně není málo. Po loňské nepovedené sezóně však není divu, že takováto porce zápasů na závěr letní přípravy přišla.


Na úvod jednodenní turnaj O pohár města Nového Strašecí, který se odehrál 19.8.2023. V tomto turnaji Piráti své tažení přípravnými zápasy započali. Vzhledem ke složení týmů jeli na turnaj s vysokými ambicemi na nejvyšší příčky. Účastníky byly týmy z první ligy a druhé ligy - Nové Strašecí, TJ Blatná Datels, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice, HBC Dandy Malé Březno, Panthers Kadaň. Jediným zástupcem extraligy pak byli naši Piráti.

Ve skupině jsme poměřili své síly s TJ Blatná Datels a HBC Dandy Malé Březno. První zápas jsme si hravě poradili se soupeři z Blatné 6:0. O tuto kanonádu se postarali svými trefami Dvořáček, Mlynář, Šimůnek, Šimek a dokonce 2 góly zaznamenal Černý L. V dalším zápase vyzvali Piráti druholigového soupeře z Malého Března. Kdo čekal větší gólový příděl, tak byl na omylu. Tento zápas zápas jsme sice vyhráli, ale vstřelili jsme o 2 branky méně než s naším prvním prvoligovým soupeřem. O celkem 4 branky se nás postarali střelci Černý D., Palán, Hrubý a Fiedler.

Skupinou jsme tak prošli s čistým kontem a na první příčce. V boji o finále se nám do cesty postavil prvoligový sok z Českých Budějovic. Gólová sestupná tendence na turnaji pokračovala i v tomto zápase. Zde se prosadili už jen pouze 3 naši střelci a to opět Šimůnek, Šimek a Fiedler. Jejich zásluhou a také čistým kontě v bráně jsme si tak výhrou 3:0 zajistili očekávanou účast ve finále. Zde bohužel Piráti okusili hořkost porážky proti domácímu týmu Nové Strašecí 1:0, kdy se nepodařilo vstřelit jedinou branku a soupeř tak slavil hubené vítězství. Pohár tak zůstal doma odkud pochází a my se vrátili se stříbrem.


Po vydatné zápasové sobotě, kdy na Piráty čekala konfrontace s týmy z nižších soutěží je ve čtvrtek čekalo o poznání těžší sousto. Na datum 24. 8. měli naplánované přátelské utkání s rivalem z jihu. Hradecký A-tým vyzval Áčko Pardubic. V poměrně mladé sestavě zde očekávání nebyla nikterak velká. Kvality soupeře si byli všichni vědomi, avšak tento zápas skončil krutou porážkou 8:1, kdy jediný gól se podařilo vstřelit Danielu Fiedlerovi na konci první třetiny, který tak snížil na 3:1. Soupeř téměř celý zápas diktoval tempo hry a držel otěže pevně ve svých rukou. Našemu týmu to tak ukázalo spoustu věcí, na kterých je do startu soutěže ještě nutno zapracovat.


Vrcholem příprav na nadcházející sezónu je víkendový mezinárodní turnaj v Kladně Páňa Cup, který se koná 26. 8.–⁠27. 8. Zde se ukáží extraligové celky z Kladna, Ústí nad Labem a Hradce Králové, přičemž řady doplní výběr české reprezentace a švýcarský celek SHC La Chaux de Fonds. Pokud ještě nemáte program na tento víkend, tak rozhodně vyražte do Kladna užít si hokejbalové radovánky.

Zdroj foto: Pohár města Nové Strašecí 2023

Redakce

Partneři klubu